Autioituvat keskustat

Törmäsin mielenkiintoiseen artikkeliin, joka herätti ajatuksia siitä, kuinka usein keskusteluissa ihannoidaan vilkkaita kaupunkikeskuksia ja pieniä viehättäviä putiikkeja, mutta todellisuudessa emme sitten olekaan valmiita tukemaan näitä kauppoja omilla ostopäätöksillämme? 

Helsingin Sanomien juttu Helsingin keskustan hiljenemisestä ja pienten liikkeiden vaikeuksista on ajankohtainen muistutus siitä, miten jokainen ostoksemme vaikuttaa. Vain me voimme pitää paikalliset kaupat elossa - ostamalla siltä oman kaupungin pieneltä toimijalta. Ostamalla ennen kaikkea Suomesta. 

Jos verkko-ostamisen helppous on se juttu, niin sitäkin voi tehdä tukien suomalaisia yrityksiä.

Esimerkiksi meidän verkkokauppa, Rags.fi tarjoaa laadukkaita pohjoismaisia merkkejä, jotka on vastuullisesti tuotettu. Tiedämme, että jokainen tuotantoketjussa on saanut työstään palkan ja vaate kestää, kuten vaatteen kuuluukin kestää. Mallistot ovat persoonallisia ja valikoimaa tulee rajallisesti, joten samaa vaatetta ei näe jokaisella vastaantulijalla. 

Kaikki ostot mietitään tarkkaan ja sovitamme itse jokaisen vaatteen, mitä olemme ostamassa. Mietimme tuotekohtaisesti kokolajitelmat; mikä malli sopii ehkä enemmän pienikkoisille ja mikä taas isommalle ihmiselle. Materiaalit ja vaatteen istuvuus ovat kaikki kaikessa ja niihin kiinnitämme erityistä huomioita. Liukuhihnamenetelmällä tai sokkona ei tehdä yhtäkään ostopäätöstä.

Vaikka emme voi kilpailla hinnoissa ulkomaalaisille jäteille, niin emme myöskään halua jäädä kisassa kakkoseksi. Tarjoamme asiakkaillemme hintatakuun. Mikäli sama tuote on muualla myynnissä edullisemmin, niin annamme saman alen, plus vielä vähän extraetua kiitoksena siitä, että asiakas ostaa meiltä. 

Palvelemme jokaisen asiakkaan ilolla ja ammattitaidolla niin kivijalassa kuin verkossakin. Voit kysyä neuvoja tai vaikka tarkkoja mittoja ennen ostostasi myös etänä; WhatsAppilla tai soittamalla myymälään. Kuinka moni ulkomaalainen jättiverkkokauppa tarjoaa samaa? 

Pienillä valinnoilla on suuria seurauksia. Jokainen ostos pienestä kivijalkaliikkeestä tukee eläviä kaupunkikeskustoja ja tuo työpaikkoja Suomeen. Puhumattakaan siitä vilpittömästä ilosta, mitä jokainen sisään astuva asiakas tuo yrittäjälle. 

Tukemalla paikallista liiketoimintaa vähennämme myös ympäristön kuormitusta ja edistämme laadukkaampaa kulutusta halpatuotannon sijaan. 

Ja hei, onhan meillä täällä vielä kaiken lisäksi viinibaarikin! 

 

Jätä kommentti

Kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.