Vaatteesta tulee pitää huolta, jotta se kestää. Olemme keränneet tähän hoito-ohjeita, joilla toivottavasti saat vaatteellesi lisää käyttövuosia. Mikäli epäröit jonkin tuotteen oikeaa hoitoa, olethan meihin yhteydessä ja neuvomme parhaamme mukaan: info@rags.fi

Valitse villalle, silkille ja muille hienopesua vaativille materiaaleille niille suunniteltu hellävaraisempi pesuaine, joka ei sisällä valkaisuaineita ja entsyymejä. Silkkiä ja villaa sisältäviä vaatteita ei tule liottaa pitkään vedessä. Suositeltua pesulämpötilaa tulee noudattaa. Ennen pesua kannattaa vetoketjut ja napit sulkea, nauhat solmia sekä tarkistaa, ettei taskuihin ole jäänyt mitään ylimääräistä.

Kuivata luonnonkuituiset vaatteet aina sisällä, suojassa värejä haalistavalta auringonvalolta.

Silkki | Tämä ylellisen pehmeä ja hengittävä materiaali on lämmönsiirtokykynsä ansiosta viileä kesällä ja lämmin talvella. Monestikin pelkkä tuuletus riittää, jos vaatteessa ei ole näkyviä likatahroja tai erittäin voimakasta hajua. Tuotteet kaipaavat kuitenkin säännöllisen pesun, jos ne ovat käytössä paljon. Tarvittaessa suosittelemme pesukoneen käsinpesu-ohjelmaa tai hellävaraista käsinpesua. Kuivaus henkarissa, silitys kosteana mieluiten vaatehöyrystimellä tai raudalla yhdellä pisteellä.

Lyocell, Tencel™ | Selluloosasta vastuullisesti valmistettu lyocell (Tencel™) on lempeä valinta niin sinulle kuin ympäristölle. Materiaalina lyocell on silkkimäisen pehmeää, kestävää ja helppohoitoista. Lyocell-tuotteet lämmittävät sinua kylmällä ja hengittävät lämpimällä. Tencel tuotteille sopii 40 asteen ja Lyocell tuotteille 30 asteen hienopesu nurinpäin. Lyocell-tuotteita ei tule liottaa. Muotoile kosteana varovasti. Suosi tuuletusta ja kuivausta ulkoilmassa, varjoisassa paikassa, jotta suora auringonpaiste ei haalista värejä. Silitys nurjalta puolelta yhdellä pisteellä.

Viskoosi | Viskoosi on selluloosasta tehty muuntokuitu, joka on lyocellin tavoin kestävä ja helppohoitoinen. Viskoosituotteet suosittelemme pesemään pesukoneen käsinpesu-ohjelmalla 30 asteessa. (kutistumisvara max.6%) Silitys yhdellä pisteellä. Lyocellin tavoin viskoosia ei saa liottaa ja se on hyvä muotoilla varoen mittoihinsa kosteana. Pesun jälkeen viskoosi voi tuntua kovalta, mutta silitys tai höyrytys palauttaa kankaalle ominaisen pehmeyden sekä palauttaa tuotteen alkuperäisiin mittoihinsa.

Viskoosi-elastaani | Viskoosi-elastaanista valmistetut tuotteet suosittelemme pesemään 30 asteen hienopesuohjelmalla tai pesukoneen käsinpesu-ohjelmalla. (kutistumisvara max.6%) Silitys yhdellä pisteellä. Pesun jälkeen viskoosi voi tuntua kovalta, mutta silitys tai höyrytys palauttaa kankaalle ominaisen pehmeyden sekä palauttaa tuotteen alkuperäisiin mittoihinsa.

Puuvilla | 100% puuvillatuotteet suosittelemme pesemään 30 asteessa nurinpäin käännettynä. Muotoile tuote kosteana. Silitys yhdellä pisteellä. Printtituotteissa silitys nurinpäin käännettynä.

Puuvilla-elastaani | Collegetuotteet suosittelemme pesemään 30 asteen hienopesuohjelmalla nurinpäin käännettynä ja muotoilemaan kosteana. Silitä collegetuote maksimissaan kahdella pisteellä nurjalta puolelta. Valitse kuosillisille tuotteille nestemäinen värilliselle pyykille tarkoitettu pesuaine.

Kupro | Kupro on materiaalina silkkimäisen pehmeä, eikä se juurikaan sähköisty. Kupro tuotteet suosittelemme pesemään 30 asteen hienopesulla nurinpäin. Ensisijaisesti suosittelemme tuuletusta ulkoilmassa, varjoisassa paikassa jotta suora auringonpaiste ei haalista värejä. Silitys nurjalta puolelta yhdellä pisteellä.

Merinovilla | Villa hylkii luonnostaan likaa ja bakteereita, ja pelkkä tuuletus usein riittääkin hoidoksi. Vesipesun tarpeessa oleva villa vaatii hellävaraisen 30 asteen villapesun ja kuivauksen tasossa. Pehmeälle villalle on ominaista kerätä pientä nukkaa, mutta se on helposti poistettavissa käsin tai villatuotteiden parhailla ystävillä, kashmirkammalla ja nukkaleikkurilla. Säilytä villatuotteet mielellään viikattuina ja suojassa hyönteisiltä.

Mohair | Mohairkuitu on herkästi kuluva, siksi neuletta kannattaa pestä todella harvoin sekä harjata karkealla nukkakivellä tai mohairharjalla maltillisesti. Pyri poistamaan tahrat paikallisesti marseille- tai sappisaippualla. Pesua tarvittaessa pese tuote villapesuohjelmalla ja kuivaa tasossa.