Tallinna, tuo kaunis ja mielenkiintoinen

Tallinna, tuo kaunis ja mielenkiintoinen "naapurikaupunki"


Joudun häpeäkseni myöntämään, etten ole koskaan käynyt Tallinnassa, en ennen tätä kesää. Ja nytkin sinne mentiin vähän kuin korvaavana pikareissuna, kun ei ollutkaan mahdollisuutta järjestää kokonaista viikkoa aikaa lomailuun... Eli onko Tallinna liian lähellä, ettei sinne tule edes reissua suunniteltua, vai missä syy tähän aukkoon sivistyksessäni? Joka tapauksessa, nyt olen saanut siellä kunnian vierailla ja jatkossa olen valmis lähtemään tähän mielenkiintoiseen ja kauniiseen kohteeseen ihan milloin vain. 

Tallinna vanha kaupunki

Tallinnan vanha kaupunki jo itsessään tarjoaa nähtävää ja koettavaa moneksi päiväksi. Ravintolatarjonta tässä kaupungissa on omaa luokkaansa. Helsinki on mielestäni Euroopan tasolla kärkipäässä ravintolaelämyksissä, mutta kyllä sai kotimaa tässä hyvän kilpailijan, ei voi muuta sanoa. Itse kun tykkään, että lomalla (tai työmatkoilla) ruoasta ja ravintolakulttuurista nauttiminen on niitä tärkeimpiä asioita, koska kotikaupunkini yksityiset ravintolat on käytännössä yhden käden sormilla laskettu ja aika äkkiä moneen kertaan koluttu. 

Retaurant Cru Tallinna

Restaurant Cru Tallinna

Jos suosikkeja olisi pakko lähteä valitsemaan, niin ehkä se olisi Ravintola Cru, jossa nautimme viiden ruokalajin yllärimenun. Toinen suosikkini oli Tartar Köök & Baar, jonka ohi vain sattumalta kävelimme, mutta jonka nimi oli selkeästi enne ja huusi meidät sisään nauttimaan mielettömistä mauista.

Tartar Köök & Baar Tallinna

phptografiska tallinna

Vanhan kaupungin lisäksi ehdimme tällä kolmen päivän minilomalla tutustua Kalamajaan, ränsistyneestä teollisuusalueesta päivitettyyn hipsterialueeesen sekä Telliskiveen, joka on taas vanhalle tehdasalueelle päivitetty boheemi ja vilkas keskittymä kauppoja, ravintoloita ja upeita vintage shopeja. Siellä kun käveli ihmisvilinässä tehdaskorttelista toiseen, ja aina vastaan tuli mitä ihmeellisempi sisäpiha, mistä löytyi mitä erikoisempi myymälä tai ravintola.. Ei voinut kuin miettiä; "Täällä meidänkin pitäisi olla". Tällaiset mestat kaiken kaikkiaan ovat lähellä minun sydäntäni. 

Telliskivi Tallinna

Vintage shop Tallinna

Vintage Shopeista ehdin kiertämään Telliskivi Kirbukas, sieltä tein minilomani kirppislöydön, aurinkolasit.. 

Telliskivi Kirbukas

Lisäksi Telliskiven alueelta löytyivät vielä Kalamaja Bazaar, Copli Couture, Sveta Vintage... jos aikaa olisi ollut ylimääräistä, näihin sitä olisi saanut kulumaan. 

sveta vintage tallinna

Lamy Dress

Kuvassa Rue de Femmen Lamy Dress (nyt -50 %)

ms vintage tallinna

Vintage shop Tallinna

telliskivi tallinna

Kohdetta voin kyllä suositella kaikille, joita yhtään kiinnostaa kaupunki- ja ravintolakulttuuri, arkkitehtuuri sekä shoppailu ja kirpputorit. Kätevän matkan päässä, ilman autoa ja lentokonetta pääsi helposti ja vaivattomasti. Yöjunalla Helsinkiin, aamulla laivalla yli (n. 2 h) ja satamasta kävellen vanhaan kaupunkiin, jossa Airbnb-majoituksemme sijaitsi. Ja kolme päivän jälkeen sama toiseen suuntaan. 

airbnb Tallinna

Mikäli sinulla on kokemuksia Tallinnasta tai sen lähialueista, olisin erittäin kiinnostunut niistä kuulemaan. Mietin jo hiljaa mielessäni jopa asuntoautokeikkaa Viro-Latvia-Liettua akselille, sekin voisi olla hauska kokemus ja näkisi erilaisia paikkoja. 

« Takaisin blogiin