Voit osallistua perinteisen pakettilahjoituksen kautta, tuomalla ehjän, käyttämättömän lahjan tai lahjakortin keräyspisteeseemme keräysajan puitteissa.

Voit ostaa lahjan tai lahjakortin meiltä myymälästä ja jättää sen puun alle. Voit myös tilata lahjan tai lahjakortin verkkokaupasta ja valita toimitustavaksi nouto. Kun saat tilausvahvistuksen sähköpostiisi, voit vastata siihen ja ilmoittaa lahjan olevan keräykseen. Me hoidamme loput. 

Lahjat voivat olla myös itse tehtyjä. Keräykseen ei saa lahjoittaa käytettyjä lahjoja, arpoja/lottokuponkeja, päihteitä tai vastaavia. Suosittuja lahjoja ovat muun muassa lahjakortit, lautapelit, askarteluvälineet, urheiluvälineet ja leffaliput. Lahjan antaja määrittelee itse, mitä antaa lahjaksi. Ohjeellinen maksimiarvo lahjoille on 65-70 euroa. Eri ikäisillä on hieman eri toiveita.

Katso lahjavinkit: https://joulupuu.org/osallistu-keraykseen/

Vuonna 2022 Oulun keräys toteutetaan yhteistyössä Vuolle Setlementti ry:n sekä valtakunnallisen Joulupuu ry:n yhteistyönä, non profit -periaatteella eli toiminnalla ei tuoteta voittoa. Hyväntekeväisyystempauksella kerätään lahjoja lastensuojelun ja erityisen tuen piirissä oleville lapsille, joilla voi olla rajallinen mahdollisuus saada joululahjoja. Keräys toteutetaan yhteistyössä Oulun kaupungin hyvinvointipalvelujen (ent. sosiaalitoimi) kanssa, eli lastensuojelun ja muiden lapsiperhepalvelujen kanssa. Oulussa on yli 3000 lastensuojelun piiriin kuuluvaa alle 18-vuotiasta lasta ja nuorta, ja tavoitteena on joka joulu kerätä heille kaikille vähintään yksi lahja. Lahjat kerätään eri yhteistyökumppaneiden, kuten mukana olevien yritysten kautta ja toimitetaan kaupungin hyvinvointipalveluille jaettavaksi eteenpäin suoraan avun tarpeessa oleville lapsille ja nuorille.